Itsana GroendesignWe ontwerpen uw tuin in een aantal stappen:

Verkenningsgesprek

We brengen u een bezoek. We geven u een idee over de prijs en het tijdsverloop. We bespreken uw wensen. We bestuderen de bestaande situatie. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Metingen

We meten de tuin in detail op. De bestaande elementen worden in kaart gebracht. Indien nodig, worden er ook hoogtemetingen uitgevoerd. Het bouwplan van de woning en het inplantingsplan van de woning op het perceel zijn handige hulpmiddelen.

Het voorontwerp

We laten u een eerste versie van het ontwerp zien. We bespreken dit met u. Er kunnen in deze fase, indien nodig, nog aanpassingen gebeuren.

Het definitieve ontwerp

Wij overhandigen u het volledige dossier. De basis is:

  • het structuurplan: dit plan beschrijft de struktuur van de tuin: de ligging van het huis, het gazon, de paden, terrassen, de vijver, de hagen, de hoge en lage beplanting... Het plan is op schaal getekend. Alle maten kunnen eruit afgeleid worden. Voorbeeld structuurplan

Dit wordt eventueel aangevuld met:
  • het beplantingsplan: op dit plan wordt aangeduid waar welke planten staan.
  • de beplantingslijst: een lijst met de planten die nodig zijn om de tuin aan te leggen.
  • het materialenplan: op dit plan wordt aangeduid waar welke materialen worden gebruikt. Voorbeeld materialenplan
  • de materialenlijst: een lijst met de materialen die moeten gebruikt worden om de tuin aan te leggen. Voorbeeld materialenlijst
  • het verlichtings- en/of electriciteitsplan: een plan met de electrische kringen en verlichtingselementen

De aanleg van de tuin

U bent volledig vrij om te kiezen wie u tuin aanlegt. U kunt dit door ons laten doen, maar u kunt ook uw tuin zelf aanleggen. Met de geleverde plannen beschikt u over de maten, de materialen en de planten die moeten gebruikt worden om de tuin aan te leggen.